De keuze van Volkswagen om de 1,4-liter en de downsizetrend de lange vinger te geven en de nieuwste Polo GTI met de 2.0 TFSI uit te rusten, werpt nu zijn vruchten af. De welbekende 2,0-liter ligt werkelijk in elk Volkswagen-product dat een beetje gang moet maken en laat zich graag tunen voor wat extra puf.

Het Duitse Siemoneit Racing ontwikkelt voor de Polo GTI een Stage 3-pakket waardoor het vermogen stijgt naar 320 pk en het koppel naar 430 Nm. De sprinttijd van de voorwielaandrijver met DSG-bak is nu 5,2 seconden en de (nog altijd begrensde) topsnelheid is 256 km/u. Dat is anderhalve seconde sneller naar de 100 km/u en de top is 18 km/u hoger.

Het vermogen komt van een nieuwe turbo met het bijbehorende leidingwerk. Uiteraard krijgt de motor nieuwe software en ook de DSG-bak is anders afgesteld om het vermogen te verwerken. Voor de 120 pk extra betaal je 8.998 euro. Voor 11.640 euro monteert de club KW-dempers, een rolkooi, twee Recaro-stoelen, 18-inch velgen en Michelin-banden op de VW Polo GTI met 320 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)