De carte blanche-autoverzameling van de politie in Dubai blijft maar groter worden. Bekend is dat de agenten beschikken over een idiote vloot supercars; van de Bugatti Veyron tot een Aston Martin One-77. De meest recente toevoeging is een op maat gemaakte mega-4X4.

Boze machine

Het ding heet de Ghiath. Een soort Goliath, maar dan uitgesproken tijdens een nies. Hij is blijkbaar gebaseerd op de Chevrolet Suburban, al zie je daar niets van terug. Hij is namelijk vanbinnen en vanbuiten grondig onder handen genomen door het in Dubai gevestigde W Motors. Dat is de supercar-fabrikant die verantwoordelijk is voor de Lycan Hypersport. Vandaar dat de Ghiath er zo boos uit ziet.

De hoekige carrosserie kan een poging zijn om criminelen ervan te overtuigen het rechte pad te kiezen. De suicide-doors moeten zorgen dat de boeven geloven dat ze zich in een Rolls-Royce Cullinan bevinden. Veruit het meest opvallende aan de Ghiath is echter zijn geavanceerde facial recognition-technologie.

Face ID op een auto

Hij kan dus gezichten herkennen. Ingebouwde camera’s scannen de omgeving en kunnen de gezichten van passanten, of kentekenplaten van nabijgelegen voertuigen herkennen. De Ghiath staat namelijk in verbinding met een database in de ‘Command Operations Room’ van de wouten in Dubai.

De agenten hoeven dus nooit hun veilige Ghiath te verlaten, voordat ze zeker weten dat ze in de buurt van een gezochte verdachte zijn. De technologie van dit systeem komt van een bedrijf uit Abu Dhabi, genaamd Safe City Group. Maar voel je je wel zo safe, met deze technologie? Of vooral heel erg in de gaten gehouden?

Flikken Dubai

Er is vanzelfsprekend niets bekend over de aandrijving van deze auto, noch welke techniek er zich allemaal onder de huid van deze beul bevindt. Er rest ons eigenlijk nog een vraag: waar kunnen we ons aanmelden voor de politie-academie van Dubai?

Dubai’s nieuwste politieauto is een mega-SUV

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie