Getatoeëerde aarsgeweien, bamischijven, korte pittige kapsels, nog een keer bamischijven, muziek van YouTube-sterretjes, foto’s van smerig eten op Facebook en nep-uitlaten; niemand zei er ooit wat positiefs over en toch blijf je ze overal tegenkomen.

Maar waarom blijven autofabrikanten nep-uitlaten ontwerpen op auto’s terwijl niemand er interesse in lijkt te hebben? We vroegen het aan een ontwerper van Audi. Volgens de ontwerper is het antwoord tweeledig.

Een dubbele uitlaat is nadelig

Om te beginnen voegt het voor de meeste modellen niets toe om twee uitlaten aan weerskanten te hebben. Een enkele uitlaat kan alle gassen prima kwijt. Sterker nog: je moet een extra splitsing aanbrengen in het uitlaattraject en vervolgens de riolering naar weerskanten brengen. Dit kost materiaal én bagageruimte, omdat je de bepijping niet onder de auto kunt laten lopen. Alleen nadelen dus.

Uit onderzoek van Audi blijkt dat diverse markten, en vooral China, nogal gecharmeerd zijn van twee dikke uitlaten achterop. De Chinese markt is er een waar je als automerk tegenwoordig niet meer omheen kunt. Een dikke zakenauto moet dus twee uitlaten krijgen. Dus is er maar één oplossing: nep-uitlaten. En waarom zijn de openingen dan dicht? Vanwege de aerodynamica. Twee openingen in de achterbumper verstoren blijkbaar de luchtstroom.

Het is dus allemaal de schuld van de Chinezen. Weet je dat ook weer.

Reacties

 • Michiel heeft op 17 april 2019 geschreven:

  Begon interessant.

  Maar uiteindelijk natuurlijk weer de vinger wijzen naar een hele groepsbevolking. Bekijk je Facebook reacties eens even onder dit artikel. Je laagopgeleide volgers doen gelijk weer met je mee: “kut chineze”, “kut gele”, “weer die chinezen”.

  Goed voor elkaar meneer de Blogger! Zolang je maar je weer je volgende tekstje kan schrijven. Jullie schrijven tegenwoordig allemaal als de lui van CoolBlue. Lekker direct en simpel allemaal. Kom eens met je eigen schrijfstijl @TopGearNederland #PakJullieBrandbookErMaarWeerBij

  • BoeieRuurd heeft op 15 augustus 2021 geschreven:

   Boeie Ruurd

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)