Ligt de gevreesde envelop met een paarse rand je op de deurmat aan te staren? Zak dan niet uit direct uit wanhoop door je knieën. Volgens De Telegraaf flashen de flitscamera’s de boel.

De boeven. Hoe durven ze?

Ze doen het niet opzettelijk. De computer scant de kentekens en in een aantal gevallen zag de tekstverwerker een 8 als een 6. Een troost: van deze computer hoeven we voorlopig niet te vrezen dat hij zelfbewust wordt en de wereld overneemt. Inmiddels een gegronde angst voor wie het nieuws volgt. Maar dat is een ander verhaal.

Vorig jaar tekende 205.334 mensen bezwaar aan tegen een boete. ‘In 27.821 gevallen werd het beroep door de officier van justitie om uiteenlopende redenen gegrond verklaard’, zegt Ernst Koelman van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). ‘Op een totaal van ruim 9,4 miljoen zogenoemde administratiefrechtelijke boetes is dat trouwens maar een zeer klein percentage.’ Het grootste deel komt trouwens van deze flitspaal.

Waar check ik mijn flitsfoto?

Je flitsfoto opvragen kan tegenwoordig digitaal (klik maar). Het kost je (als je je DigID wachtwoord niet wéér vergeten bent) maar een minuutje of twee. Staat er niet per ongeluk een dikke Ferrari op de foto in plaats van jouw Fiat Uno, kun je hem direct met iDeal betalen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)