Net als bij kleding, zijn er bepaalde merken van auto-onderdelen die bijzonder goed in de smaak vallen bij bepaalde subculturen. Neem van die hippe groene Takata-gordels die met enige regelmaat gedrapeerd worden over Bride-stoelen. Liefhebbers van de JDM-stroming weten precies waar we het over hebben.

Het probleem is dat de spulletjes best wat kosten. Voor een setje groene gordels ben je tegen de 400 euro kwijt en voor twee Bride-stoelen moet je niet gek opkijken als het richting de 3.000 euro gaat. Zeker als de bestemming een Civic van 1.500 euro is, is het wat aan de hoge kant.

Namaakgoederen in je auto zetten

En zo zie je het nog weleens gebeuren dat liefhebbers richting AliExpress-achtige websites gaan voor namaak-gordels, replica-stoelen of goedkope stuurtjes met een duur merkje. De video hieronder laat zien waarom dat een bijzonder slecht idee is. Er is natuurlijk een reden waarom goede spullen duurder zijn. Deels vanwege een leuke winstmarge, maar ook omdat ze aan bepaalde eisen moeten voldoen en de fabrikanten goede materialen moeten gebruiken.

Als je dan toch wat van een duur merk wilt, koop dan een leuke sleutelhanger. Of bewaar die neppe onderdelen om te gebruiken bij je racesim, daar maakt het allemaal niet zoveel uit als je uit de bocht vliegt. Wil je toch graag een vijfpuntsgordel en een kuipstoel, haal dan bij een goed autosportbedrijf spulletjes van het huismerk. Dan rij je misschien niet met het logootje, maar dan vlieg je tenminste niet door de voorruit.

Waarom je geen namaak-gordels moet kopen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie