Ken je Goodwood niet? Dan is er iets misgegaan in je opvoeding. Het Goodwood Festival of Speed is een jaarlijks bedevaartsoord dat wordt gehouden op de oprit van Lord March.

De grond van het Goodwood House in Engeland is zo groot dat er een heuse hillclimb gehouden wordt. Het feestje trekt elk jaar 150.000 mensen en is een van de vetste automotive evenementen ter wereld. Het is wat Burning Man voor festivalgangers is, maar dan voor autoliefhebbers. En met meer kleren.

De hoofdact is de hillclimb van 1,86 kilometer, waar de tofste auto’s met een noodgang rakelings langs stenen muurtjes en hooibalen knallen. Je ziet alles langskomen, van klassiekers tot gloednieuwe supercars. Dit jaar is het thema ‘Full Throttle – The Endless Pursuit of Power’. Het is overigens niet zo dat ze normaal gesproken op halfgas rijden. Er wordt altijd volle bak doorgeblazen en het gaat weleens mis. YouTube staat er vol mee.

De hoofdsponsor is BMW; zij vieren hun 100-jarig bestaan. Op de gastenlijst van BMW staan de V12 LMR, een Art Car, de Brabham-BMW BT52 en nog een hele rits toffe modellen uit de motorsportgeschiedenis. Klinkt goed, hè?

Wij zijn er op uitnodiging van Mazda, dat gelijk de nieuwe Mazda MX-5 RF laat zien. Je weet wel, dat toffe targa-ding. Ook de Renault Clio R.S. 16 maakt zijn debuut. En de Mercedes-AMG GT R. Oh man, we hebben er zin in. Hier nog een kleine greep uit de redenen waarom wij wakker liggen:

1. Brabham-BMW BT52
2. BMW V12 LMR
3. Mazda MX-5 Icon en MX-5 RF
4. Mercedes-AMG GT R
5. Bugatti Chiron
6. Renault Clio R.S. 16
7. Aston Martin Vulcan
8. Aston Martin GT8
9. Pininfarina H2
10. McLaren P1 GTR ‘James Hunt’
11. Lewis Hamilton komt buurten, samen met Nico Rosberg

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie