Nee, dit icoontje geeft niet aan dat er een schildpad is die op sluwe wijze een race probeert te winnen en daarbij de jeugd een les van twijfelachtige morele aard probeert te leren. Wél heb je een kans dat je het haasje bent. Je moet in ieder geval geen haast hebben als je het waarschuwingslampje van de schildpad te zien krijgt.

Het waarschuwingslampje op het dashboard van de schildpad betekent dat de auto in de zogenoemde kruipmodus zit. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je de accu van een EV te ver hebt leeggereden. Als allerlaatste redmiddel begrenst de boordcomputer de snelheid van de auto in de hoop dat je het nog net redt tot een laadpaal.

Het icoon van het hertje

Deze waarschuwing zul je in Nederland niet héél snel zien, maar het kan wel. Er zijn moderne auto’s die niet alleen waarschuwen voor overstekende voetgangers, maar ook voor overstekend wild. De bedoeling is dat de sensor het dier al heeft gezien voordat jij het in de gaten hebt. Bij sommige luxere auto’s krijg je er zelfs een infraroodbeeld van te zien.

Over nachtvisie gesproken; aan het groene icoontje hierboven kun je zien of je nachtvisie geactiveerd is. Vaak laat de auto op het scherm achter het stuur het beeld van de infraroodcamera zien. Altijd een beetje Blair Witch onderweg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear