Chauffeurs van boven de 75 moeten erg geduldig zijn. De gemiddelde wachttijd bij het CBR voor een gezondheidsverklaring is tegenwoordig een half jaar, terwijl dit negen weken zou moeten zijn. Niet zo heel handig voor de oudere (beroeps)chauffeurs onder ons, zo meldt het NOS.

Minister van Nieuwenhuizen liet onlangs aan de Tweede Kamer weten dat het nog tot de zomer van 2021 kan duren voordat het CBR alle aanvragen weggewerkt heeft. De wachttijden zijn enorm en ze zijn bang dat dit voorlopig dus niet gaat veranderen. De minister heeft Pier Eringa, tot voor kort directeur van ProRail, gevraagd om het CBR te ondersteunen.

De wachttijd bij het CBR wordt opgevangen door een coulanceregeling

Om het probleem op te lossen heeft het CBR extra keuringsartsen aangenomen. Daarnaast wordt er een coulanceregeling getroffen om mensen tegemoet te komen. Deze regeling geeft 75-plussers in Nederland toestemming om te rijden met een verlopen rijbewijs. De maatregel zou op 1 december in moeten gaan, maar de minister ziet dit liever eerder gebeuren.

Of dat ook gaat lukken, maakt het ministerie in de tweede helft van oktober bekend. Het meest positieve scenario waar het CBR mee komt is dat de enorme wachttijden volgende zomer verholpen zijn. Voor beroepschauffeurs geldt sinds januari een spoedprocedure, zodat ze aan het werk kunnen blijven.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie