Feest in op het Circuit of the Americas in Texas: de nieuwe FXX K Evo werd voor het eerst met Ferrari-klanten een circuit op gestuurd. Maar ook voorgangers als de FXX en de 599XX waren van de partij.

Ferrari Corse Clienti is alleen voor de superrijken

Hartstikke leuk dat je drie Ferrari’s in je garage hebt staan, maar daarmee maak je op Ferrari geen indruk. Je doet er pas echt toe als je meedoet met Ferrari Corse Clienti. Dit onbereikbare raceclubje geeft je toegang tot de snelste machines die Ferrari heeft gemaakt. Denk aan de FXX, de 599XX, maar ook Ferrari’s F1-auto’s die na 1970 hebben geracet in het kampioenschap. Twee hooggeëerde aanwezigen bij dit feestje waren bijvoorbeeld de 412 T2 uit 1995 en de F138 waarmee Alonso in 2013 als tweede eindigde. Deelnemers aan Ferrari Corse Clienti kunnen jaarlijks op zo’n tien verschillende circuits hun kunstjes laten zien.

Nu was Circuit of the Americas aan de beurt

Een simpel logistiek klusje is het niet, want zo’n 100 XX-auto’s moesten naar Texas worden gestuurd. Toen alles eenmaal was uitgepakt, konden de klanten gaan rijden. En dat deden ze; onder meer in de 599XX, FXX, 458 Challenge, 488 Challenge, FXX K en dus de FXX K Evo. Voor die laatste was het de eerste keer dat de gelukkige Clienti achter het stuur konden plaatsnemen. Een compleet nieuwe auto is het overigens niet; het betreft enkel aerodynamische veranderingen.

Ferrari liet weten dat ze tijdens het evenement drie FXX K Evo’s hebben afgeleverd. Per auto ontvangen ze 1,5 miljoen euro, dus je kunt concluderen dat zij een beter weekend hebben gehad dan Trumps personeel.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie