Powerstations zijn geweldig, maar weet je wat ook leuk is? Supersedans. In het verleden maakte Audi zowel een Avant- als een sedanversie van de RS 6; de laatste keer dat ze dit deden, was twee generaties terug. Nu stelt X-Tomi Design de vraag: wat vinden we van het idee van een nieuwe Audi RS 6 sedan?

Wij zeggen: laat maar komen. Iets met hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Natuurlijk heeft de RS 6 inmiddels een onsterfelijke reputatie als Avant opgebouwd, en versterkt de brave carrosserievorm zijn inherente gestoorde geest. Maar zo in het oranje, met die wielen en die heupen, maakt deze Audi RS 6 sedan ook een behoorlijk goed argument voor zijn bestaansrecht. Hij oogt compacter, meer gedrongen en gemeen. En je kunt op je vingers natellen dat ie lichter zou zijn dan de Avant. Nauwelijks, maar toch.

Wat ons betreft is er geen reden voor Audi om géén sedanversie van de nieuwe RS 6 te maken. Al denken ze daar zelf de afgelopen jaren toch anders over. Misschien kan X-Tomi Design dit kunstwerkje even in hun inbox droppen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear