We hadden hier heel graag het epische avontuur beschreven van een heldhaftige Nederlander en zijn Audi A6 Allroad, maar de waarheid is dat we geen idee hebben wat deze diesel op gele platen in Amerika doet. Ook hebben we geen flauw benul waarom je precies een A6 TDI mee zou nemen naar de Verenigde Staten. Een bijzonder gezicht is deze Audi A6 in Los Angeles wel.

Het kenteken leert ons niet veel en de kentekenplaathouder is ook op de originele foto’s niet leesbaar. Anders hadden we even de garage kunnen bellen. Heb jij de gouden tip? Laat het ons dan even weten. We zijn razend benieuwd naar het verhaal achter deze Nederlandse Audi A6 TDI in Amerika. Voor de liefhebbers: het is een 2,7-liter V6 met 163 pk en 450 Nm en een 80-liter dieseltank.

De APK is deze week verlopen

Het gaat hier om een Audi A6 Allroad TDI met bouwjaar 2011 die in januari 2021 op naam van de huidige (particuliere) eigenaar is gekomen. De APK is vorige week verlopen, maar we vermoeden dat de agenten in de VS daar niet heel snel achter zullen komen. Hoe lang de Nederlandse Audi al in de VS is, durven we niet te zeggen. Alleen dat hij daar volgens de Amerikaanse wetten niet langer dan een jaar mag zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is nogal een bijzonder (en duur) ding om helemaal naar Amerika te laten verschepen, zo’n oude Audi A6 Allroad, en dan ook nog een diesel met een waarde van rond de 10.000 euro. Misschien is de eigenaar per jacht of vrachtschip aangekomen vanuit Nederland en stond de auto aan boord. Of misschien is het een expat die als eis aan zijn werkgever had dat zijn eigen auto mee mocht naar Amerika.

In Amerika rijdt ook een Ferrari F40 rond met Nederlandse kentekenplaten, maar dit zijn geen geldige kentekenplaten meer. Deze zaten op de auto toen de Ferrari geëxporteerd werd naar de VS en de eigenaar vond ze wel cool. Deze Audi A6 lijkt nog wel gewoon echt van een Nederlander te zijn, maar helaas blijven we je de ‘waarom’ nog even verschuldigd.

Je ziet vaker Amerikaanse auto’s in Nederland

Je ziet het vaker andersom: dat een expat in Amerika een auto koopt en die mee naar Nederland verhuist. De auto’s in Amerika zijn goedkoper en als je naar Nederland (terug)verhuist mag je een auto meenemen zonder daar belastingen over te betalen. Zo reed er in Nederland een tijdje een BMW 3-serie met Amerikaanse platen rond in Nederland met daarop ‘BPMVRIJ’.

Advertentie

Reacties

 • Kees heeft op 29 juni 2023 geschreven:

  Heb zelf mijn auto (Volvo 960) in 2002 verscheept naar de US voor toen € 1400,- retour. Was veel goedkoper dan voor 2 maanden daar een auto huren en een 18000 km. roadtrip doen.

  Reageer
 • Rinus heeft op 29 juni 2023 geschreven:

  Hallo Mattijn,
  Dit artikel is zo te zien een vertaling van het artikel op ruetir.com incl de bewerkte foto’s.
  Ik heb wat zoekmogelijkheden.
  Kun je mij contacteren op mijn mailadres aub?
  Groetjes Rinus

  • 007 heeft op 2 juli 2023 geschreven:

   Wat een fcking idiotie dit wie denk topgear wel ye zijn dan. De fucking FBI ofzo. Wat een grafartikel!!!

   Reageer
  • Rudy heeft op 1 juli 2023 geschreven:

   Nee, Ruetir trekt overal artikelen vandaan en vertaalt dat.

   Reageer
  Reageer
 • Laurens heeft op 29 juni 2023 geschreven:

  Lijkt veel op een auto die ik nieuw heb gehad.
  57-SXN-

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie