Super handig, dat autonoom rijden, maar wat als de auto een verkeersbord over het hoofd ziet? Hoe gaat de politie dan een signaal naar de auto sturen waardoor hij een veilige plaats kiest om in de boeien geslagen te worden? De technologie van de zelfrijdende auto blijkt in ieder geval nog niet zover om te goed luisteren naar een stopteken van de politie.

Blijkt wéér, want het is niet de eerste keer dat de politie moeite heeft om een autonome auto staande te houden. Deze keer speelt het schouwspel zich af in Phoenix. Daar zit TikTok-gebruiker johnnyromano3 achter stuur van een Jaguar I-Pace. De Jaguar is van Waymo, een bedrijf dat de techniek voor zelfrijdende auto’s ontwikkelt.

Reactie van Waymo

Het probleem zit hem in deze zaak in het feit dat de auto niet kan luisteren naar de gebaren van de agent. Een woordvoerder van Waymo reageert op het voorval bij The Drive: ‘In dit geval is de Waymo auto zoals gewenst naar de zijkant gegaan. Daarna manoeuvreerde hij binnen 90 seconden succesvol uit de weghelft na de interactie met de politieagent.’ Bekijk de video en bepaal voor jezelf hoe ‘succesvol’ de zelfrijdende auto is in het luisteren naar de politie.

@johnnyromano3

POV: youre in a self driving car and the police get involded

♬ original sound – Johnny Romano
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie