Mocht je tijdens een demonstratie een betonnen muurtje onvrijwillig van iets dichterbij willen bekijken (bijvoorbeeld in Eindhoven), dan willen we je adviseren om nog even tot volgend jaar te wachten. De politie heeft net zes nieuwe waterkanonnen gekocht om bijvoorbeeld ‘mensen uit elkaar te drijven en op afstand te houden’. Het Duitse Ziegler mag de voertuigen produceren.

Officieel noemt de politie ze trouwens waterwerpers, want dat klinkt waarschijnlijk wat vriendelijker. De huidige zes waterkanonnen zijn niet meer inzetbaar ‘vanwege veiligheidsoverwegingen’. De huidige voertuigen kregen blijkbaar nogal vaak klapbanden. Tot de nieuwe waterwerpers komen, worden er voertuigen geleend uit het buitenland.

Specificaties nieuwe waterkanon van de politie

De officiële naam van het nieuwe waterkanon voor de Nederlandse politie is Ziegler PSV 900, waarbij de letters staan voor Public Safety Vehicle. Het kanon kan maximaal 65 meter ver water schieten met een snelheid van 1.100 liter per minuut. Probeer jij maar eens overeind te blijven staan met 18 liter per seconde. De watertank meet trouwens 9.000 liter.

Advertentie

Reacties

  • Alpherior heeft op 17 juli 2023 geschreven:

    Komt er een webcam op?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie