Is dit een waterscooter met een V8, of is dit een V8 met een waterscooter eromheen? Dwaas is het in ieder geval, en wij zijn fan. Officieel heet deze overmaatse waterscooter de V8 Daytona GT en hij komt van producent Strand Craft. De ontwikkeling duurde vijf jaar en binnenkort is hij klaar om het water te betreden. Strand Craft spreekt over een aluminium supercharged 6,2-liter V8 uit Amerika. Dat zal er dus wel eentje zijn van General Motors, waar je zelfs de motor uit de Corvette ZR1 gewoon los kunt kopen.

Bijna 600 pk voor de waterscooter met V8

Op Instagram spreekt Strand Craft over 575 of 440 pk, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Als je dan toch voor nautische suïcide gaat, pak dan gelijk die met 575 pk, zouden we zeggen. De V8-motor ligt in de flinke neus van de Strand Craft en de gehele waterscooter is meer dan 5 meter lang. Qua formaat komt het redelijk in de buurt van een boot, maar dan met een bijzondere zitpositie. Hij weegt bijna 600 kilo.

De prijs van de Strand Craft V8 Daytona GT is nog onbekend

Hoe onnozel het idee van de Strand Craft V8 Daytona GT ook klinkt, we moeten toegeven dat we een ritje niet zouden afwijzen. Het moet hilarisch (en doodeng) zijn om hiermee door het water te scheuren. De romp is gemaakt van koolstofvezel en de rest is afgewerkt met teakhout. Achter het stuur zit een 15-inch scherm. Alsof de supercharged V8 niet genoeg herrie maakt, is er ook nog een audiosysteem. De prijs van de V8 Daytona GT is nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie