Nederlandse boefjes hebben hun eerste rondjes Nürburgring sinds de coronacrisis er al op zitten, maar eigenlijk mag dat officieel niet. Voor velen was een weekendje Nürburgring geen aantrekkelijk plan, aangezien de hotels en campings toch dicht waren. Maar hoe zit het nu de maatregelen in Duitsland versoepeld gaan worden? In de deelstaat Rijnland-Palts (waar de Nürburgring ligt) gaan restaurants en bars op 13 mei weer open, en hotels op 18 mei.

Hoewel de grenzen met Duitsland niet dicht zijn, worden niet-noodzakelijke reizen streng afgeraden. ‘Kunt u niet aantonen dat u een dwingende reden heeft om Duitsland in te gaan? Dan kunnen de autoriteiten u de toegang tot Duitsland weigeren. Toerisme geldt niet als dwingende reden’, zo meldt de website van Rijksoverheid. Je kunt dus naar Duitsland reizen en je kunt een hotel boeken, maar dat is géén garantie dat je geen boete krijgt.

Eén Nederlander meldde aan TopGear dat hij afgelopen weekend een boete van de Polizei kreeg voor het aanwezig zijn in Duitsland. Die boete had niets met zijn auto (want die was vrijwel standaard en er was niets mis mee) of zijn weggedrag te maken – hij kreeg de prent puur vanwege de coronamaatregelen. Ruim 200 euro was het, trouwens. Ook vertelde de Duitse politie hem dat hij veertien dagen in quarantaine moest gaan wanneer hij weer thuis was.

Tegelijkertijd horen we van veel mensen dat zij zonder problemen een weekendje naar de Nürburgring zijn geweest. Misschien is het niet de vraag of het kan, maar of je het moet willen. Het negatieve reisadvies geldt niet voor niets, en misschien is het verstandig om een maandje te wachten tot het weer mag. Bovendien zal het de eerste dagen dat de hotels open zijn, waarschijnlijk heel druk worden rondom de ‘Ring.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie