Hadden de oude Egyptenaren eeuwen geleden maar geweten dat er een veel effectievere manier was dan een regendans om het met bakken uit de hemel te laten vallen. Er is namelijk geen doeltreffendere manier om regen op te roepen dan je auto te wassen. Regen of vogelkak. Hoe dan ook: vloeistof uit de lucht. Zeker nu iedereen met de mooie dagen de auto even een goede wasbeurt geeft of de cabrio weer van stal haalt, kun je er de donder op zeggen dat het gaat regenen. En ja hoor: Weer Online meldt dat er Saharazand in de lucht zit.

Nog een keer: wat is Saharazand?

Het komt zo nu en dan voor dat een grote stofwolk uit de Sahara overwaait naar Nederland. Als het gaat regenen met zo’n stofwolk in de lucht, komt het zand naar beneden en is alles bedenkt onder een stoffige laag. Het is allemaal niet zo’n ramp, want het zand spoel je zo van de auto af. Voor autoliefhebbers is het wassen van de auto sowieso geen straf, al is twee dagen achter elkaar wellicht iets te veel van het goede.

We hebben geluk

Saharazand komt alleen op de lak van je auto terecht als het gaat regenen. ‘De kans op regen is deze week heel erg klein en omdat het stof hoog in de lucht zit, hoeven we geen met stof bedekte auto’s te verwachten’, zo laat Weer Online weten. Vandaag trekt de stofwolk over ons land naar het oosten. Ook donderdag hangt het zand nog in de lucht. ‘De zon schijnt de hele dag, maar de verwachting is dat de zon door het stof wazig te zien zal zijn’, vult de weerwebsite aan. Kijk vanavond en morgen even naar de zonsondergang en -opgang, want die zouden door het Saharazand mooi oranje moeten kleuren.

Advertentie

Reacties

 • Autoliefhebber heeft op 3 april 2021 geschreven:

  Beste redactie, graag goed onderzoek doen over Sahara-zand.
  Ooit dikke strepen in de lucht gezien die langzaam oplossen of in het geheel niet.
  Dit zijn ” CHEMTRAILS ” soms wel 6 vliegtuigen tegelijk die dit SPROEIEN.
  Geeft idee dat er wolken komen en deze verspreiden TROEP is niet goed voor de mens, heeft geen enkele positieve invloed en auto zien eruit als Sahara zand, met soms wel een een andere kleur dan zand, vreemd, niet echt, gebeurd al lang hoor.
  Kortom onderzoek het zelf en je zult verteld staan van wat in NL wordt gedaan.
  Ik spuit deze stroep heel voorzichtig van de auto af. Bedankt vredelievend Kabinet, heb er niet om gevraagd en alles wat je gratis krijgt geeft dikke bedenkingen, nietwaar. Hoop wel dat jullie met blote handen zonder masker je eigen bolide gaat reinigen.
  Tip voor anderen, voorzichtig en Kortom zorg goed voor jezelf en het wagenpark.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie