Liefhebbers van de betere kitcars zullen ongetwijfeld Westfield kennen. Deze Engelse fabrikant viert dit jaar het 25-jarig jubileum, en brengt ter ere daarvan een aantal speciale modellen uit.

Verwacht van Westfield geen grote SUV met een regeneratief remsysteem en hybride-techniek. Dit is autorijden zoals autorijden is bedoeld. Een stuur, vier wielen, beschaafd motortje en geen dak. Gemodelleerd naar het aloude voorbeeld van de Lotus Super7.

Het eerste jubileummodel waarmee Westfield ons verwent, is de SE Jubilee. Deze wordt uitgevoerd met spatborden en een neus in zwart en zilver, met onder de motorkap een 200 pk sterke motor van Ford. Het uiterlijk van de XI Jubilee is gebaseerd op de Westfield XI van 25 jaar geleden. In deze auto heb je dan ook direct het idee dat je op Le Mans aan het sturen bent. Beide modellen verschijnen in een beperkte oplage van 25 exemplaren. Voor ongeveer 30.000 euro krijg je een krat met onderdelen waaruit je een SE Jubilee kunt samenstellen, de XI Jubilee kost ongeveer 25.000 euro. Hoe het precies zit met kentekens en eventuele BPM, daar wagen we ons niet aan.

Reacties