De Westfield Racing Cup heeft weer een superweekend achter de rug. Verdeeld over 14 en 15 juni jongstleden verschenen alle race-Westfields maar liefst vijf keer op het circuit van Zandvoort – voor een kwalificatiesessie en vier spannende races. Voor het volledig verslag van het raceweekend en de uitslagen van deze races verwijzen we je naar www.westfieldnederland.nl.

Omdat onze eigen ‘Stig’ niet kon in verband met verplichtingen op Le Mans, lieten we een vervanger aantreden in de vorm van Dennis Retera uit Eindhoven. Voor de lezers waarschijnlijk geen bekende, maar voor de kenners vast wel. Dennis is namelijk de pupil van Peter Kox en heeft al diverse overwinningen aan het stuur van allerlei verschillende auto’s op zijn naam staan – de perfecte invaller voor Team Top Gear Magazine dus. Dat bleek wel na afloop van de races; Dennis wist ze alle vier te winnen! Uiteraard werd er achter in het Westfield-deelnemersveld ook naar hartelust met elkaar geknokt om de punten.

Om je een idee te geven wat er zich allemaal afspeelt in de Westfield Racing Cup, hebben we hier drie leuke video’s voor je. De eerste is een korte introductie van een paar rijders en de tweede en derde video toont de onboardbeelden van de auto van gastrijder Michel Schaap die onze racer met Dennis Retera aan het stuur achterna zit. Geloof ons, deze video’s moet je zeker zien! Wil je de Cup trouwens in het echt zien, dan moet je zondag 29 juni naar Zandvoort komen voor de volgende twee races. Toegang is gratis, dus waarom zou je dan thuis achter de geraniums blijven zitten?

Reacties

Meer van TopGear