Niet iedereen is fan van de nieuwe designrichting van BMW, en dan drukken we het nog vrij subtiel (kan iemand BMW uitleggen wat dat dat woord betekent?) uit. De schuld, zo vindt een stel internethelden, ligt bij de ontwerper Adrian van Hooydonk. De Nederlander volgde in 2009 Chris Bangle op als hoofdontwerper van het merk en vanaf dat punt zou het bergafwaarts zijn gegaan. Zijn we het overigens niet helemaal mee eens, want hij bewees in de afgelopen tien jaar meermaals dat BMW écht mooie auto’s kan ontwerpen. Maar inderdaad, de grilles van de laatste tijd zijn geen porem. Goed, dezelfde toetenbordstrijders waren uit op vergelding en kozen de Wikipedia-pagina van Adrian van Hooydonk als plek om dat te doen. Iedereen kan een Wiki-pagina aanpassen, en dat is precies wat ze deden. Het begon met een subtiele aanpassing in het intro. Hij zou ineens bekend staan om diverse ontwerpen van BMW en het ‘eigenhandig vernietigen van het iconische BMW-gezicht’. Ook zou hij het nummer All I Want On My Cars Is Two Huge Teeth geschreven hebben voor de ‘Bavarian Chipmunks’. Onder zijn foto werd het bijschrift gezet: ‘Adrian van Hooydonk op de Autosalon van Genève in 2018, waar hij aangeeft in welke mate elke helft van de nieren op de BMW 7-serie zou opzwellen’. De wijzigingen werden teruggedraaid, maar een andere schobbejak besloot nog een aanpassing te doen. Volgens de laatste wijziging zou hij strafrechtelijk vervolgd zijn voor het vernielen van BMW’s. Zijn straf zou het moeten blijven ontwerpen van BMW’s zijn. Stiekem best een beetje grappig. Maar niet meer doen, kinders, want straks zijn er allemaal scholieren met foute – maar hilarische – werkstukken.

Screenshots van de Wikipedia-pagina van Adrian van Hooydonk

Advertentie

Reacties

 • bla heeft op 16 september 2020 geschreven:

  is de concurrentie weer bezig? tesla geintje?

  Reageer
 • Koen Geboors heeft op 16 september 2020 geschreven:

  Er zijn dan toch mensen die de toegevoegde waarde van Adrian correct inschatten: het eigenhandig vernietigen van BMW. Nog een paar jaar geduld en het is zover. Adrian had al ongeveer 10 terug zijn ontslagbrief moeten krijgen, samen met die andere clown: Chris Bangle.

  Reageer
 • Het kan altijd erger heeft op 15 september 2020 geschreven:

  Er zijn ook mensen die hun eigen Wikipedia aanpassen. Arno Vermeulen, die nitwit van Studio Voetbal, heeft daar een handje van. Zie zijn bewerk geschiedenis. Dan zijn deze bewerkingen alleen maar leuk!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie