Legendes willen dat je ooit naar de dealer kon en daar een auto kon kopen voor 9.000 euro. Die tijden kennen we alleen nog maar van muurschilderingen in diepe grotten. Uiteindelijk moet je ooit wel opnieuw kunnen slagen voor een dergelijk bedrag, maar vandaag is niet die dag. Want slagen, dat durven we dit nog niet helemaal te noemen.

Je kijkt naar de MG Comet, wat de goedkoopste elektrische auto in India is. Voor ongeveer 9.000 euro krijg je daar zo’n 50 pk, 110 Nm en 230 kilometer actieradius. De accu meet 17,3 kWh, wat minder is dan je vindt in een moderne PHEV. Als je durft moet de goedkoopste elektrische auto van India zo’n 100 km/u kunnen halen. Je zou er met z’n vieren in kunnen zitten.

De MG Comet is niet eens super karig

Het opladen van 0 naar 80 procent duurt 5,5 uur en aan het stopcontact thuis zelfs 7 uur. De MG Comet heeft dan wel weer McPherson-ophanging vóór en multilink áchter. Binnenin heb je zowaar een 10,25-inch scherm met Android Auto en Apple Carplay. Omdat een auto van in totaal 3 meter toch wel erg lastig te parkeren is, krijg je parkeersensoren en een camera.

Het is makkelijk om lacherig te doen over de MG Comet, maar waarschijnlijk was het een flinke uitdaging om de prijs zo laag te krijgen. Een Dacia Spring kost hier bijvoorbeeld al het dubbele. Dan krijg je wel nèt iets meer auto, maar ook niet extreem veel. Voorlopig is het nog even wachten tot je echt iets Aygo-achtigs kan krijgen voor rond de 10.000 euro.

Een goedkope EV voor Nederland?

Een elektrische auto voor 9.000 euro in Nederland, die gaat waarschijnlijk niet binnenkort komen. Voor de mensen die zoiets willen rijden, hebben wel al een Opel Rocks-e of een Birò (overigens zijn dit wel tweezitters) en we gokken dat deze MG Comet hier niet aan alle eisen voldoet. Zo wordt de batterij beschreven als water resistant en niet dus niet water proof.

Reacties

  • Objectieve mening heeft op 2 mei 2023 geschreven:

    Veel minder lelijk dan een Dacia Spring is het niet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear