Windkracht 11: deze auto's doen rare dingen

Morgen mogelijk windkracht 11! Ga maar niet de weg op in deze auto's tijdens de zware storm

Windkracht 11 Rory Reid: Tesla Model X in New York
porsche-panamera-turbo-autotest-2016 (1)

08. Auto’s met zeilfunctie

Porsche, BMW en Mercedes rusten hun (grotere) modellen uit met een zeilfunctie. Deze zuinigheidsfunctie koppelt de aandrijflijn los van de wielen bij constante snelheden. Met zo veel wind in de zeilen zijn de Duitse sedans niet meer te houden.

07. Volkswagen Golf

Vanaf windkracht 3 verschijnen er al schuimkoppen op de golven. Dat wordt een grote vieze bende voor iedereen die een Volkswagen Golf rijdt bij windkracht 11. En dat zijn er nogal wat.

06. Renault Wind

Het ging de Renault Wind al niet voor de, eh, wind. De effecten van wind in het kwadraat zijn niet bekend. Maar het voorspelt niet veel goeds.

Bugatti Veyron trio

05. Bugatti Veyron

De Bugatti Veyron zuigt 47.000 liter lucht per minuut naar binnen. Met windkracht 11 wordt dat nog even flink vermenigvuldigd. Alsof je de turbodruk opschroeft. Kan de zestiencilinder dat wel aan?

04. Landwind CV9

Dit is vooral wishfull thinking. Elke CV9 (of elke Landwind) moet kapot. Rondvliegend puin, stormschade of welke oorzaak dan ook. Deze aanslag op het wegennet moet uitgeroeid worden.

03. Renault F1

Hoeveel downforce genereert een Formule 1-auto bij windkracht 11? Als de ophanging niet afbreekt dan gaat de auto dwars door het asfalt heen. Mocht iemand zijn gloednieuwe F1-bolide willen testrijden; doe het niet morgen.

02. Smart ForTwo

Die waait weg. Woei.

stroomstoring tesla model x

01. Tesla Model X

Morgen laat Autopilot zijn ware gezicht zien. Als je de deuren opent vliegt hij weg. Helemaal automatisch.

Reacties
  1. DJS8 zegt op 25 februari 2017 om 18:11:

    Auto’s met zeilfunctie? Die zijn er (nog?) niet! Die Duitsers kunnen uitrollen. Dat is geen zeilen. Een ‘Seil’ is een touw of kabel, geen zeil…. Overigens had ik meen Plymouth in de jaren ’30 ook al een auto met uitrolfunctie.

  2. Robbert Janssen zegt op 22 februari 2017 om 17:57:

    Zijn jullie de multipla niet vergeten? 😛

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken