(advertorial)

Eventjes geleden plaatsten wij de oproep voor jouw beste klusverhaal. Wie zijn leukste ervaring deelde, maakte kans op een goed gevulde gereedschapswagen van Sonic ter waarde van 3.431 euro. De grote winnaar was de 22-jarige Czarek Alferink. Met zijn verhaal over een Porsche 911 wint hij deze 369-delige S9 gereedschapswagen van Sonic Equipment.

Het beste klusverhaal

Mijn mooiste klusverhaal is van 2 jaar geleden. Ik liep destijds stage bij een autogarage. Als stageloper krijg je natuurlijk niet de mooiste gereedschapswagens, want die waren voor de vaste monteurs. Ik had de stagekist, waar ik normaal gesproken prima mee uit de voeten kon. Alleen een van de monteurs die daar werkte, was de welbekende ‘verzamelaar’. Hij had altijd een bult gereedschap bovenop zijn wagen, dat hij overal en nergens vandaan haalde. Ook de halve inhoud van mijn kist lag daar bovenop. Maar goed, er zat nog wel wat in de wagen.

Op een dag kwam er een Porsche 911 (993) voor de APK. Hij zag er erg netjes uit, alleen het aandrijfashoesje was gescheurd en moest vervangen worden. Voor wie het klusje niet kent: het is een heel karwei om de aandrijfas er tussen uit te halen. Na een poosje sleutelen had ik het eindelijk voor elkaar. De as was eruit, homokineet eraf, nieuw hoesje erop, homokineet erop en weer monteren. Toen ik alles bijna dicht had, kwam er iemand kijken hoe het ging. Opeens ziet hij nog een borgveertje liggen, die was van de homokineet en was ik dus vergeten.

Ik was al aardig gefrustreerd omdat het zo een hels karwei was. Dus ik begin wat harder te sleutelen om het nog net voor 5 uur te redden. Toen ik de onderste draagarm wilde vastdraaien, had ik de volgende combinatie op mijn ratel (omdat de rest bij de ander op de wagen lag): middelste ratel, met een verloopje naar een grote ratel en daar weer een krachtdop 18 op. Omdat er zo veel op zat, was het best een lang stuk van de ratel naar de bout, en trek je zo dus eerder de ratel van de bout af. Ik herinner het me nog als de dag van gister hoe ik die bout goed wil vastdraaien en de ratel eraf schoot. Omdat ik zoveel kracht zette, sloeg ik zo met de ratel een gat in mijn hoofd.

Het bloed gutste eruit en ik was stomverbaasd. Mijn baas heeft het toen met een paar hechtpleisters mooi dichtgemaakt en vandaag is het litteken nog goed zichtbaar, een mooie herinnering dat je je gereedschap goed voor elkaar moet hebben…

Advertentie
Meer
Advertentie