Onze altijd montere landgenoot Tom Coronel was afgelopen weekend lekker bezig tijdens de Japanse WTCC-races op Suzuka: hij won race 2 vóór de oppermachtige Chevrolets Cruze. Het is de tweede keer in zijn WTCC-carrière dat hij op de hoogste podiumplaats eindigde. De eerste keer was in 2008, tevens in Japan.

De eerste race verliep niet bepaald goed voor Tom: vlak na de start had hij in de chaos van de eerste bocht hard contact met Rob Huff en Gabriele Tarquini, waarna hij gelukkig de pits nog kon bereiken. Een goed resultaat zat er in deze race niet meer in, maar toch reed hij de laatste paar ronden nog even mee om te kijken of zijn ROAL BMW na de nodige reparaties weer in orde was.

In race 2 startte Tom vanaf de tweede plek. Hij kwam goed weg en leidde de race tot het eind met de drie Chevy’s in zijn kielzog. In het algemeen klassement liggen ze nog steeds ruim voor hem, maar hij is, zoals hij zelf zegt, een goede best of the rest. Gefeliciteerd Tom, en hou dit vol tijdens de vier resterende races in China en Macau!

 

Reacties

Meer van TopGear