Al kun je nog zo goed de administratie bijhouden, er wereldberoemd mee worden, is lastig. Je kunt je kunstjes niet op een groot toneel in competitievorm laten zien. Dat geldt voor veel beroepen, maar er zijn onverwachtse uitzonderingen. Er schijnen wereldwijd verschillende vorkheftruckkampioenschappen te zijn – en Nederland doet het niet slecht.

Het grote WK vorkheftruck rijden is in Duitsland en wordt de Stapler Cup genoemd. Voorheen was er een landen- en bedrijvencompetitie waarbij Nederland ook meedeed. En verdraaid; in 2022 haalden we nog een tweede plaats. Helaas bestond de afgelopen editie uit een klasse voor bedrijven en een klasse waarin chauffeurs het namens zichzelf tegen elkaar opnemen.

Er zijn verschillende discipline’s waarop de chauffeurs getest worden. De proeven draaien voornamelijk om evenwicht. Zo is er de proef waarbij deelnemers een toren moeten maken van schuimblokken. Bij een ander hangen de lepels in een palet waarop een hoge toren staat gebouwd. Die moet zo snel mogelijk van A naar B worden gebracht zonder dat de toren uit elkaar valt.

Een grote show rondom het WK vorkheftruck rijden

Volgens de organisatie gaat de Stapler Cup om ‘intense concentratie, rijvaardigheid en stalen zenuwen’. Ze nemen het WK vorkheftruck rijden nogal serieus. Er hoort een hele show bij die via een live-stream te volgen is. Vorige maand werd de 2023-editie gehouden. Toen zagen 4.500 toeschouwers in de Frankenstolz Arena hoe Melanie Holl en Joshua Glöggler kampioen vorkheftruckrijden werden.

‘Ieder jaar levert de competitie nieuwe uitdagingen, bloedstollende actie en gegarandeerd kippenvel’, voegt de organisatie toe. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk teambuildingsuitje en ben je klaar met weer een escape room en afsluitend steengrillen? Trommel het magazijnpersoneel bij elkaar en meld je aan voor het WK vorkheftruck rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)