Het zal je niet ontgaan zijn dat er van alles aan de hand is in Iran. Ook weet je inmiddels dat tumult in die contreien vaak een uitwerking heeft op de olieprijzen. Na de Amerikaanse aanval op vrijdag schoten de olieprijzen omhoog en dat merkte je in Nederland aan de pomp. Op een aantal plaatsen bereikten de brandstofprijzen deze week zelfs de 1,90 euro.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf gisteren aan dat de VS een stap terug doet om verdere escalatie te voorkomen. Door dit goede nieuws dalen de olieprijzen ook direct met 4,2 procent. Een vat Amerikaanse olie kost nu 60,08 dollar en een vat Brentolie zakte met 3,6 procent naar 65,81 dollar, zo meldt De Telegraaf.

De brandstofprijzen in Nederland zakten een klein beetje, van 0,2 tot 0,5 procent, afhankelijk van de brandstofsoort. De verwachting is, mits het rustig blijft, dat de olieprijzen nog iets verder zullen dalen.

Foto: Unsplash

Advertentie

Reacties

  • MdeJong heeft op 14 januari 2020 geschreven:

    Toch blijft het vreemd dat wanneer er problemen zijn de prijzen binnen 24 uur stijgen. Maar wanneer de olie goedkoper wordt het wel even duurt voordat we minder aan de pomp betalen “want alle voorraden zijn nog duur ingekocht”

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie