Heb je altijd al coureur willen worden, maar heb je geen tienduizenden euro’s op de bank staan? Hebben je ouders jou niet op je zevende in een kart gezet, waardoor je je nooit als nieuwe Schumacher hebt kunnen ontwikkelen? Vrees niet: doe nu mee met Rookie 2 Racer, en je zou zomaar de racewereld kunnen binnenrollen.

De organisatie van Rookie 2 Racer is op zoek naar nieuw talent, en iedereen tussen de 17 en 45 jaar kan zich aanmelden. De ultieme prijs: een jaar lang met een Radical SR3 RS meerijden in de European Masters, waarbij alle kosten (inclusief reizen en hotels) voor je betaald worden.

Op 5 oktober aanstaande komen alle deelnemers bij elkaar voor een reeks tests en beproevingen, waarbij o.a. gekeken wordt naar je fysieke fitheid, communicatie met de media, je prestaties op het kartcircuit en hoe je binnen een team functioneert. Uit alle deelnemers worden er 60 geselecteerd voor de tweede ronde, die plaatsvindt op 26 oktober.

Hierbij ga je, begeleid door vijftien van Europa’s beste coureurs, testsessies rijden met een cup-auto. Ook zaken als de slalom, driften en sprintraces komen aan bod. Na afloop van dit spektakel krijg je te horen of jij tot de laatste tien deelnemers behoort.

Zo ja, dan word je op 3 november in een heuse Radical SR3 RS gezet. Dit bommetje weegt slechts 560 kg en heeft 260 pk. Het gemak en de snelheid waarmee hij door de krapste bochten jaagt is ongelooflijk. In deze auto rijd je wederom een paar testsessies, waarna een kwalificatie plaatsvindt. Eenieder van deze tien coureurs in de dop mag sowieso een race in een merkencup meerijden, maar de snelste wint de hoofdprijs ter waarde van 150.000 euro: een jaar lang racen in de Radical European Masters!

Meedoen aan deze spectaculaire strijd voor nieuw talent kost € 299 (excl. BTW). Daarvoor krijg je in ieder geval een goodie bag ter waarde van € 250, waarin je onder andere kleding, waardebonnen en toegangskaartjes voor een van de races in 2011 vindt. Oftewel: wat heb je te verliezen? Ga nu naar www.rookie2racer.com en geef je vóór 4 oktober 2010 op!

Wil je alvast een indruk krijgen hoe het is om met een Radical te racen? Rij even een rondje mee op Spa-Francorchamps:

Reacties