Eerst zien dan geloven, dachten we toen Chinese techbedrijf Xiaomi vertelde dat ze dit jaar nog een elektrische auto af zouden hebben. Van Apple hebben we immers ook nog nooit een auto gezien. Maar hier is ie dan: de Xiaomi SU7. En nee, het is geen SUV, zoals de naam wel doet vermoeden. Overigens bouwt het telefoonmerk niet de auto’s zelf, dat doet het staatsbedrijf BAIC.

Kijk naar de koplampen en vertel eens waar ze je aan doen denken. Dacht jij ook aan de McLaren 765LT? De rest van de auto ziet er strak uit, al moeten we wel even wennen aan de achterbumper die ons doet denken aan de Hyundai Ioniq 6. Of zijn we nu teveel op zoek naar vergelijkingen? Voor wat stijlpunten (en het zal vast een functie hebben) krijgt de auto een uitklappend spoilertje.

Specificaties van de Xiaomi SU7

De instapper krijgt één elektromotor die 300 pk produceert. Dan zijn er de Pro en de Max met twee motoren die 674 pk produceren. De Pro heeft een topsnelheid van 210 km/u, de Max gaat tot 265 km/u. Naast de uitvoeringen kun je ook kiezen uit twee batterijpakketten. De een komt van BYD en de ander van CATL. De actieradius is nog niet bekend.

Er zijn nog geen prijzen bekend van de SU7. Aan het begin van dit jaar circuleerden prijzen tussen de 30.000 en 50.000 euro rond op het internet. Dit is dan wel omgerekend van Chinese yuan naar euro’s, dus helemaal representatief is dat niet. Ook weten we nog niet of Xiaomi deze auto bouwt voor de eigen markt of dat het merk naar Europa komt.

Reacties

 • Ping Pong Pang heeft op 17 november 2023 geschreven:

  Doe maar niet. Hoeveel IP hebben ze hiervoor gejat van Westerse bedrijven?

  Reageer
 • De enige vraag heeft op 16 november 2023 geschreven:

  Heeft deze auto meer of minder spionage software dan de telefoons van dit merk?

  • Jelle heeft op 16 november 2023 geschreven:

   Hahaha grappenmaker, je zal het niet geloven maar Samsung, Apple, whatsapp, Facebook, Instagram, google chrome, play store en elke andere app die je ook maar gebruikt (en ook websites, inclusief deze) doet precies hetzelfde en de grote bedrijven meestal nog net wat meer. Dus ga niet zeggen, omdat Xiaomi Chinees is, dat ze heel veel ‘spioneren’.

   • Daan heeft op 17 november 2023 geschreven:

    Zeg Jelle, alle experts zeggen dit en alleen Thierry Baudet achtige figuren beweren het tegenovergestelde. En jij. Wat zegt dit over jou?

    Ieder weldekend mens gaat met een grote boog om deze auto heen en alle andere auto’s van Chinese merken.

    Reageer
   • @ Jelle AKA Zhang heeft op 17 november 2023 geschreven:

    Het is algemeen bekend dat de Chinese geheime dienst via social media beeldvorming wil beïnvloeden in Europa. Vooral in landen waar verkiezingen aankomen. Zo is het ook algemeen bekend dat de Chinese geheime dienst, maar ook allerlei andere Chinese overheidsinstanties, spyware plaatsen op telefoons van Chinese makelij.

    En nee, deze spyware zit niet op telefoons van Apple of Samsung of in de apps van Facebook, Insta en Google. Deze zit wél op TikTok en dat is precies de reden waarom ambtenaren die app niet op hun telefoon mogen hebben.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)