Slechts zeven jaar nadat de coupé werd geïntroduceerd komt Zagato met de Mostro Barchetta, de open versie van hun opvallende tweezitter. De auto haalt z’n inspiratie bij de klassieke Maserati 450S Coupé Zagato die Sir Stirling Moss ooit omschreef als ‘monster’. Net als die auto haalt ook deze Zagato z’n prestaties uit een Maserati-motor. Je kunt kiezen uit de 4,2-liter V8 met 420 pk of de allernieuwste, 630 pk sterke V6 uit de MC20.

De motor komt voorin te hangen in een koolstofvezel MonoCell-chassis. Hij wordt ver naar achter geplaatst – feitelijk is het een middenmotor – voor een ideale gewichtsverdeling van 50/50. Erachter hangt een handgeschakelde sequentiële zesbak die de kracht naar de achterwielen stuurt. Het geheel schijnt slechts 1.200 kilo te wegen.

De Zagato Mostro Barchetta is al uitverkocht

Rondom vinden we ophanging met dubbele wishbones en pushrod-veren/dempers, enorme remmen van AP Racing en 19-inch centerlock-velgen. De wulpse carrosserie is geheel opgetrokken uit koolstofvezel. Zagato’s vicepresident design, Norihiko Harada, creëerde de vorm die teruggrijpt naar die unieke 450S uit 1957.

‘We besloten het project te vernoemen naar de eerste reactie van Sir Stirling Moss toen hij de Maserati Coupé voor het eerst zag: “beeldschoon als een monster”‘, legt Andrea Zagato uit. Er worden slechts vijf exemplaren van de Zagato Mostro Barchetta gebouwd, en ze zijn allemaal al vergeven. Er zit dus niets anders op dan nog eens zeven jaar te wachten op de volgende carrosserievariant.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear