Als elektrisch-rijders hun vervoerskosten drukken met zonnepanelen, waarom zou je dat als benzinerijder dan niet doen? Met dit apparaat kun je zelf thuis ethanol maken. De zogenoemde MicroFueler sluit je thuis aan op het stopcontact en je gooit er vervolgens gist in en bijvoorbeeld suiker of granen. Overgebleven alcohol kan ook, maar ook zaken als groenafval of de schilletjes van amandelen of pistachenoten. Hou je het apparaat goed gevoed, dan komt er zo’n 19 liter per dag uit.

Kun je rijden op pure ethanol?

Nee, niet zomaar. De Euro 95 die nu uit de pompen komt, heeft al 10 procent ethanol. Niet iedereen is fan van het spul, maar de meeste auto’s doen het er prima op. Je kunt de zelfgestookte ethanol gebruiken om de benzine bij te mengen. Wel is dan aan te raden om even langs een tuner te gaan om de auto goed af te stellen op je nieuwe brandstofmengsel. Meer motivatie nodig? De Koenigsegg Jesko loopt het hardst op E85-brandstof. Er zit dus heel wat potentie in het zelfgebrouwen spul.

Hoe kan ik zelf brandstof maken?

De MicroFueler is een uitvinding van het Amerikaanse E-Fuel. Ze bedachten het apparaat in 2008 en verkochten het ding toen voor ongeveer 9.000 euro. Het is niet helemaal duidelijk waar het apparaat nu te koop is en óf het nog te koop is. Zelf focust het bedrijf zich nu meer op apparaten die op pure ethanol draaien. Hieronder zie je in ieder geval een uitleg van de makers.

Advertentie

Reacties

  • Andre heeft op 11 juni 2022 geschreven:

    Zwak artikel, zelf niks gedaan of uitgezocht. Dit is onwaardig

    Reageer
  • Van damme heeft op 15 maart 2022 geschreven:

    In brazile hebbes flex autos ge tankt benzine of ethanol er in1

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie