Oppervlakkig kijkend naar de specificaties (5.0 V8, zij-uitlaten en een Magnux XL-versnellingsbak) zou je de nieuwe TVR Griffith al snel kunnen wegzetten als een lompe musclecar, zoals zijn moorddadige voorgangers dat ook waren. Maar dan heb je het helemaal fout: de nieuwe TVR Griffith is een fijngeslepen nerdfestijn. Het chassis weegt dankzij lichtgewicht F1-techniek minder dan 1.250 kilo. Die zij-uitlaten zitten daar om de bodem vlakker te maken voor betere downforce. Elke lijn, elk nisje en elke hoek heeft een functie. En ook fijn: deze TVR Griffith houdt je veilig met ABS en tractiecontrole. De ingenieurs gingen nog veel verder.

De buitenspiegels van de TVR Griffith

Hoe ver TVR ging met de Griffith? Kijk even naar de buitenspiegels. De spiegels, ook met een vlakke bodem, genereren op snelheid (weten snelheid weten we even niet, sorry) 8 kilo downforce per stuk, dus in totaal 16 kilo downforce. Dit soort details getuigen van de mate van obsessiviteit waarmee de mensen van TVR opereren.
Wil je nu naar de dealer rennen voor een TVR Griffith? Dat mag én kan zelfs. Een officiële importeur voor TVR in Nederland is er (nog) niet. Louwman Exclusive haalt zes exemplaren van de TVR Griffith naar Nederland en ze hebben ons ingefluisterd dat ze nog niet allemaal verkocht zijn. Reken op een prijs in de buurt van de 225.000 euro.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie