Zul je net zien. Denk je even een roedel superauto’s met wat creatieve boekhouding naar Maleisië te halen voor een geinig prijsje, worden ze in beslag genomen wegens het ontbreken van een geldige invoervergunning. Hè verdorie.

Helaas bleef het niet bij de zes Lambo’s. Zevenmaal Toyota Vellfire, viermaal Toyota Estima, tweemaal Mercedes CLS350, eenmaal BMW 525i en eenmaal Toyota Alphard – alle sleutels werden afgepakt. Deze werknemers van het  Kuala Lumper International Airport hadden wel wat te vertellen ‘s avonds aan de eettafel.

Bij de eerste beslagname werden de Toyota’s, de Mercedes en de BMW in beslag genomen. Ondertussen werd er een tweede inval gepland en uitgevoerd waar de andere dertien auto’s, inclusief de Lambo’s, aan het daglicht kwamen. In Nederland ben je al snel anderhalf miljoen kwijt voor zes Lamborghini Huracáns.

De adjunct-directeur-generaal van de douane, Datuk Azimah Abd Hamid, zegt dat de twee bedrijven die de auto’s wilden importeren, sjoemelden met het bouwjaar van de Huracáns. Net als in Nederland betaal je minder invoerrechten voor oudere auto’s.

‘We onderzoeken nog of de Lamborghini’s een koper hebben. Wat we wel weten is dat ze vanuit Japan en het Verenigd Koninkrijk zijn geïmporteerd.’ De mannen achter dit verhaal riskeren een geldboete van tussen de twintig en veertig keer de waarde van de goederen. Of verblijven de komende zeven jaar in een gevangenis in Maleisië – óók niet leuk.

Zes Lamborghini’s in beslag genomen in Maleisië

Bron: Metro TV

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie