De sarcofaag in New York is geopend en Mariah Carey is uit haar zomerslaap gehaald om de wereld weer duidelijk te maken dat er maar één ding is dat ze voor kerst wil hebben. En dat ben jij. De zoektocht duurt al meer dan 25 jaar, maar ze is vastberaden. Dat ze per jaar bijna een half miljoen euro binnenhaalt aan royalty’s, is uiteraard bijzaak. De eerste keer dat je via de autoradio een kerstnummer hoort, is het vaak een aangename verrassing. Maar net als met meer dingen in het leven, is er een omslagpunt. Nu is onderzocht waar dat punt ligt. Dit is hoe vaak je kerstmuziek kunt aanhoren op de autoradio.

Speakerboer Sonos deed een onderzoek naar kerstmuziek en de tolerantie onder Nederlanders. Zij kwamen uit op 111 nummers per jaar. Zo vaak kun je kerstmuziek dus aanhoren voordat je het zat bent. Gemiddeld starten we al op 2 december met het draaien van kerstmuziek. Dat komt neer op gemiddeld net geen 5 kerstnummers per dag. Volgens The Next Web duurt een kerstnummer gemiddeld 207 seconden. Gemiddeld kunnen we dus ruim 382 minuten aan kerstmuziek aanhoren op de autoradio (of gewoon thuis) voordat ons breekpunt wordt bereikt.

In het onderzoek werd gevraagd naar de favoriete kerstnummers om de boom mee op te tuigen. Driving Home for Christmas van Chris Rea – het TopGear-favorietje om overduidelijke redenen – komt niet voor in de top tien. Wham! en Mariah Carey voeren de lijst aan. Dus: geniet van Sky Radio, maar luister met mate.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie