Glibberige melkflesjes, insectofoben en smetvrezers: jullie moeten eventjes oppassen. Uit onderzoek van Ford blijkt dat zonnebrandcrème schadelijk is voor het interieur van je auto, net als desinfecterende handgels en insectwerende producten.

Mark Montgomery, opperchef van materialen bij Ford Europa, vertelt dat ‘zelfs het meest onschuldige product problemen veroorzaakt wanneer het – honderden en soms zelfs duizenden keren per jaar – in aanraking komt met bepaalde oppervlakken.’

Zonnebrandcrème is schadelijk voor het interieur van je auto

De chemicaliën in zonnebrandcrèmes en in desinfecterende handgel zijn de boosdoeners. Ze zorgen ervoor dat het interieur vroegtijdig veroudert en sneller slijt. In desinfecterende middelen zoals handgel, schuim en doekjes zit de stof ethanol, waarvan bewezen is dat deze schadelijk is voor het interieur van je auto.

In zonnelotions zit de stof titaniumoxide, en hoe hoger de factor van de zonnebrandcrème, hoe meer van deze chemische stof erin zit. Titaniumoxide reageert met kunststoffen en de natuurlijke oliën in het leer, vooral wanneer het heet is. En dan moet je nagaan dat het op een hete dag tot wel 74 graden in een geparkeerde auto wordt.

Voor de insectofoben: in je anti-zespotig gespuis-spul zit de stof N,N-di-ethyl-meta-tolueenamide, beter bekend als DEET. Slecht voor beestjes, ook slecht voor je interieur. Oppassen geblazen dus. Ford geeft aan dat je het interieur het beste kunt beschermen door het te voorzien van een beschermende coating. Het merk doet zit zelf al vanuit de fabriek.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear