De makkelijkste manier om een centje te verdienen is waarschijnlijk als verf-toezichthouder. Hierbij kijk je naar hoe verf opdroogt en maak je aantekeningen. Daar komt misschien een heel makkelijke manier bij, in ieder geval in New York. Daar liggen er plannen om mensen die foutparkeerders verklikken te betalen voor hun tips.

Het gaat met name over het parkeren van je auto op het fietspad of het trottoir. Volgens raadslid Lincoln Restler schrijft de politie daar te weinig boetes uit voor foutparkeren. Het raadslid is zelf een fervent fietser. ‘Ik voel dagelijks de risico’s van het illegaal parkeren’, zegt hij tegenover Bloomberg. Daarom wil hij dat er een wet komt die het mogelijk maakt om burgers te betalen voor het inlichten van de politie.

Wat schuift dat foutparkeerders verklikken eigenlijk?

Inwoners die een paar dollar wil verdienen, moet bewijs leveren dat de auto verkeerd staat met een foto of video. Wanneer de politie daadwerkelijk de foutparkeerder op de bon slingert, gaat er 25 procent van de boete naar de verrader. De boete bedraagt 175 dollar waardoor je als mol toch ruim 40 dollar pakt voor het verklikken van foutparkeerders.

De hoofdreden voor deze mogelijke wet is om de straten van de Big Apple veiliger te maken. Jaarlijks overlijden er tussen de 15 en 20 fietsers in New York. Eerder werden er tests gedaan met begrenzers voor auto’s in de stad en werden er camera’s gericht op de fietspaden. Waar men in New York wel al voor betaald kan krijgen, is het melden van stationair draaiende motoren van bussen en vrachtwagens.

Daar ging in 2021 al flink wat geld in om. Er werden 12.267 meldingen gemaakt waarbij 92 procent resulteerde in een boete. Dat bracht 2,3 miljoen dollar op aan boetes waarvan 724.293 dollar naar de burgers ging die melding maakten. De grootste verrader pakte in een jaar tijd 4.000 dollar in 2018. Fijn; daar kunnen we hier een kwartiertje mee parkeren in hartje Amsterdam.

Volvo V70-ambulance camper

LEES OOK: ’Volvo-rijders kunnen het slechtst parkeren’

Volgens Nederlands onderzoek

Advertentie

Reacties

 • Wim heeft op 31 oktober 2022 geschreven:

  Een goede buur is beter als een verre vriend.
  Helaas geldt dat niet meer heden ten dage. Een goede buur bestaat niet meer. Tegenwoordig zijn het spyonisten. U bent gewaarschuwd.!!

  Reageer
 • Kier heeft op 7 oktober 2022 geschreven:

  Degene die verkeerd omgaan met het parkeerbeleid en de tarieven zijn de overheid en de gemeenten!

  Doe daar eens wat aan, want zij zien niet in, dat zij over de schreef gaan!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie