Het kon natuurlijk niet anders dan dat de auto van Sywert (volledige naam bekend bij de redactie, en de rest van Nederland) een stoffen kapje zou hebben. De man achter de beruchte mondkapjesdeal nam in 2020 zijn nieuwe BMW Z4 in ontvangst en begin dit jaar nam de Nederlandse overheid hem in beslag bij een inval. Inmiddels is de auto geveild.

De BMW Z4 van Sywert is een M40i, wat betekent dat er een zescilinder onder de motorkap ligt met 340 pk en een prima 500 Nm. Het vermogen gaat via een automaat naar de achterwielen voor een 0-100-tijd van 4,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Een tuner zou nog wat extra power uit de motor kunnen halen, maar je snapt dat de vorige eigenaar geen enkele interesse had in vermogenswinst.

Voor hoeveel is de auto geveild?

Het winnende bod op de BMW Z4 van Sywert was 51.111 euro. Zo verdient de staat toch alvast een halve ton terug van het hele debacle. De nieuwprijs van de BMW Z4 was twee jaar geleden ruim 85.000 euro en vergelijkbare modellen (met dezelfde motor) staan tweedehands voor om en nabij de 60.000 euro te koop, al hebben die geen kras op het achterscherm.

Reacties

  • Mv heeft op 12 november 2022 geschreven:

    “maar je snapt dat de vorige eigenaar geen enkele interesse had in vermogenswinst.” +10 internet punten voor de schrijver.

    Reageer
  • Chris heeft op 11 november 2022 geschreven:

    Te duur gekocht, geen garantie en smerig interieur. En dan heeft die corrupte engerd erin gezeten. Bah!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)