Het ging gisteren goed mis tijdens een crash op Monza in Italië. De EuroFormula Open reed er zijn raceweekend bestaande uit drie races. Tijdens de tweede race vonden coureurs Francesco Simonazzi en Christian Mansell (geen familie van Nigel) elkaar bij het ingaan van de Ascari-chicane. Daardoor kwam de auto van Mansell los van de grond en die landde bovenop de halo.

De EuroFormula Open is wat voorheen het Spaanse Formule 3 en de Europese Formule 3 Open was. Dat wil zeggen; jonge racers die er alles aan doen om hun droom te verwezenlijken: de Formule 1 bereiken. Dat levert vaak spectaculaire races op. Denk nog maar eens terug aan de jonge Max Verstappen die nog wel eens over de schreef ging in zijn eerste seizoenen.

Gelukkig loopt het voor iedereen goed af. Wederom bewijst de halo weer eens dat het een goede uitvinding is. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij in eerste instantie ook geen fan waren. Hij deed ons teveel denken aan een teenslipper, maar nu we een paar jaar verder zijn heeft hij dat imago al lang van zich afgeschud. Bekijk hieronder de beelden van de crash op Monza.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)