Peugeot presenteerde in mei van vorig jaar de inzending voor het World Endurance Championship, of gewoon WEC. Wat niemand wist, is dat Peugeot vijf maanden voor die presentatie stiekem al informatie deelde met Lego. Daarom kun jij – ruim op tijd voor de 24 Uur van Le Mans – je eigen Peugeot 9X8 van Lego Technic bouwen.

Volgens de technisch directeur van Peugeot Sport is er uitvoerig samengewerkt tussen de merken: ‘Het duurde een jaar om het project volledig te ontwikkelen met zowel het technische als het ontwerpteam, zodat we de kenmerkende details van de Peugeot 9X8 direct konden overzetten naar het Lego Technic-model.‘ Alleen wat foto’s van de auto sturen was niet genoeg.

De ophanging, V6-motor en versnellingsbak zijn zodanig nagemaakt dat ze echt werken. Of eigenlijk: echt bewegen. Daarnaast geven de groene strepen op de neus echt licht in het donker. De auto is trouwens een schaal van één op tien. Daarmee is hij 50 centimeter lang, 22 centimeter breed en 13 centimeter hoog. Vanaf 1 mei ligt hij in de schappen voor 199,99 euro.

De prestaties van de Peugeot 9X8 in het WEC

Dit jaar gaat het nog niet zo lekker met de Peugeot 9X8. Tijdens de eerste race van het WEC konden de Franse auto’s alleen de raceauto van Glickenhaus achter zich houden. Komend weekend hoopt het team beter te scoren tijdens de Zes uur van Portimão. Daarna volgt de Zes uur van Spa-Francorchamps op 29 april, voordat het racegeweld losbarst in Le Mans op 10 en 11 juni.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie