Het vieren van een overwinning of andere prestatie juichen we alleen maar toe. Duw je vingers in je oren en wijs naar de lucht of maakt een rondje en schreeuw ‘Siiu!’. Het maakt voor ons niet uit, zolang je niets of niemand bezeert. Deze wijze raad neemt NASCAR-coureur John Hunter Nemecheck niet aan. Gelukkig is de hoofdsponsor van zijn team een specialist in brandveiligheid.

Dat Nemechek zijn overwinning op een aparte manier viert, is niet nieuw. In Amerikaanse stijl plant hij de voorkant van zijn auto tegen een muur en trapt vol het gaspedaal in bijvoorbeeld. Meestal resulteert dat alleen in een wolk van rook. Maar nu vliegen de banden en delen van de carrosserie in de fik. De commentatoren geven Nemechek het overbodige advies om uit te stappen, maar dat doet de coureur dus niet.

Hij rijdt een stukje vooruit waarna brandende delen van zijn auto op de baan komen te liggen. Zijn team beveelt hem om zijn auto in de achteruit te zetten. Dat doet Nemecheck dan toch maar, waarna wat marshalls het vuur doven. En je hoopt dat ze het niet doen, maar ze doen het toch; de commentatoren maken de voor de hand liggende ‘on fire‘ grap. Nemecheck kan er naderhand om lachen en bedankt sponsor Pye Barker voor het blussen van de brand. Maar mischien moet ie ook eens langs een dokter om het gaatje in z’n hoofd te laten nakijken.

Video van de NASCAR-coureur die z’n overwinning viert door zijn auto in de fik te zetten

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie