Als het erom gaat waar een overdosis contanten en goede smaak elkaar treffen, is dit wel het absolute dieptepunt.

De Automobiele Smaakpolitie bestaat niet echt, maar hier bij TopGear zouden we willen van wel. Met name omdat het erop lijkt dat een bodemloze bankrekening de uitbanning van ieder gevoel voor schaamte of zelfbeheersing betekent. Deze theorie gaat op voor kleren, huizen, persoonlijkheden en vooral – en, zonder uitzondering, helaas – voor auto’s.

Het zijn niet alleen voetballers die zich schuldig maken aan inbreuk op de normale fatsoensnormen: iedereen met te veel geld en te veel vrijetijd lijkt niet in staat te zijn om het ‘personaliseren’ van een auto te doen plaatsvinden zonder eerst eens even lekker te grasduinen in het Grote Boek der Vulgariteiten. In dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van de ergste overtreders, van Paris Hiltons en Katie Price’s respectievelijke roze snoepjes, tot Theo Paphitis’ volstrekt bespottelijke chromen Maybach. En een waarschuwing: een aantal van deze afbeeldingen zouden kunnen leiden tot nachtmerries en psychologische schade. Het spijt ons. Echt. 

1. Paris Hilton

Auto: Bentley Continental GT
Overtreding: Het verwarren van de concepten ‘auto’ en ‘tiara’ alsook het roze laten spuiten van haar GT en ‘m in laten leggen met kristallen. Dit zou zelfs Barbie aan het huilen maken. En dan hebben we het over de pop, niet de intellectuele blondine die je weleens op de tv ziet.


 

2. ‘Scotty’ Matthewson

Auto: Brooke Swan Car
Overtreding: Excentrieke Brit gaat naar India en creëert dit, compleet met neusgat-fonteinen en witte derrie die uit de achterkant kan spuiten om voetgangers dwars te zitten. Wellicht de inspiratie voor de Aston Cygnet.


 

3. Justin Bieber

Auto: Fisker Karma
Overtreding: De kleine popster haat het om even niet in de buurt van een spiegel te zijn. Dus liet hij er een maken die hij overal mee naartoe kan nemen. Ook naar de Drive-Thru, voor een Happy Meal. Denken we.


 

4. Mansory & Bugatti

Auto: Bugatti Veyron Linea Vincero d’Oro
Overtreding: Geef de firma Mansory wat dan ook, en ze dompelen het in glitter. Geef ze een Veyron, en ze doen hetzelfde. En uiteindelijk rijd je voor lul, dat is duidelijk.


 

5. Sonny & Cher

Auto's: Ford Mustangs (m+v)
Overtreding: Deze klassieke musclecar zo grof aanpakken is één ding. Maar er twee naar de gallemiezen helpen? In naam van de liefde en van lekker knuffelen? Houd het bij muziek, mensen.


 

6. John Lennon

Auto: Rolls-Royce Phantom V
Overtreding: Een groep Nederlandse hippies vragen om je Rolls eens even onder handen te nemen. En een bed achterin laten plaatsen. Dan moet je wel heel erg moe zijn.


 

7. Iemand in China

Auto: Infiniti G37
Overtreding: De hele inhoud van een kermistent vol nepjuwelen smelten en over een dure Nissan heen kieperen. Ziet eruit als een uitsmijter bij een hele goedkope disco.


 

8. Katie Price

Auto: Range Rover
Overtreding: De kleur van je Range Rover aanpassen aan de kleur van je onderbroeken. En je nummerplaat voorzien van de naam van je vriendje, is ook niet handig, als je zo veel verloofdes verslijt.


 

9. Anoniem iemand

Auto: Pagani Zonda
Overtreding: We weten niet helemaal zeker wie verantwoordelijk is voor dat stripverhaal in airbrush. Wij zouden zeggen dat de insectachtige motorkap al wel cool genoeg zou zijn zonder die hele verfderrie er overheen. En sinds wanneer zegt Batman ‘boe’?


 

10. Theo Paphitis

Auto: Maybach
Overtreding: Normaal gesproken zouden we de Britse ster van Dragons’ Den een veeg uit de pan geven vanwege deze foeilelijke, spiegelende Maybach. Maar omdat hij het heeft gedaan voor een goed doel, zien we het door de vingers. We gebruiken ‘m gewoon als spiegel.

Reacties

Meer van TopGear