Als het grootste deel van de Europese bevolking nog de binnenkant van hun oogleden bestudeert, gaat het licht op groen voor de 1e vrije training van de GP van Australië 2022. In de eerste helft van de sessie tasten de coureurs nog de veranderingen aan het circuit af. De rondetijden worden steeds sneller, maar niemand rijdt nog op de limiet.

Max Verstappen is in dat eerste half uur het snelst met bijna een seconde voorsprong, maar hij is dan nog wel de enige, samen met zijn teamgenoot, die op de zachte banden rijdt. Die zijn dit weekend twee stappen zachter dan de medium banden, waardoor auto’s met rode banden relatief gezien nog sneller zijn dan normaal.

De terugkerende Sebastian Vettel kan hier niet lang de broodnodige rondjes rijden, want met nog een kwartier te gaan houdt de Mercedes-motor in zijn Aston Martin ermee op. Om de auto op te ruimen komt er vijf minuten lang een rode vlag.

In het tweede gedeelte kiest iedereen wel voor de zachte banden. Beide Ferrari’s weten dan een aantal snelle ronden te rijden waarmee Carlos Sainz aan het eind van de training op P1 staat, met Leclerc daaronder op P2. Pérez eindigt de training als derde. Verstappen verbetert zijn tijd niet meer en sluit deze training als vierde af met een achterstand van acht tienden op Sainz.

1e vrije training van de GP van Australië 2022

  1. Carlos Sainz
  2. Charles Leclerc
  3. Sergio Pérez
  4. Max Verstappen
  5. Lando Norris

Nederlandse tijden van de GP Australië 2022

Vrijdag 8 april 2022
2e vrije training: 08:00 uur – 09:00 uur

Zaterdag 9 april 2022
3e vrije training: 05:00 uur – 06:00 uur
Kwalificatie: 08:00 uur – 09:00 uur

Zondag 10 april 2022
Race: 07:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie