Voor het eerst in vier weken mogen de F1-auto’s weer aan het werk. Rustig opstarten zit er niet bij voor Verstappen en Leclerc, ze moeten gelijk flink aan de bak zondag. Motorwissels zorgen ervoor dat beide coureurs op zondag achteraan starten. Ook Norris, Ocon, Bottas en Schumacher moeten door gridstraffen vanaf de laatste plekken vertrekken. De volgorde van de achterhoede wordt bepaald door de kwalificatie.

Het vooruitzicht verhindert Verstappen in ieder geval niet om gelijk een aantal snelle tijden te rijden. Hij is op de zachte banden dan ongeveer tweeënhalve seconden sneller dan de rest van het veld. Al rijden de andere coureurs dan wel voornamelijk op de hardere banden. Later blijken die tijden ook niet zó snel, omdat Sainz en Leclerc sneller gaan.

Met nog 20 minuten te gaan wordt de sessie stilgelegd. Kevin Magnussen moet zijn Haas langs de kant zetten. De het rode lampje bovenop de auto gaf aan dat de auto niet veilig was om te bergen (omdat hij mogelijk onder stroom staat), waardoor het niet veilig is om de auto aan te raken en het opruimen langer duurt dan normaal.

Als de sessie weer verder kan gaan, begint het flink te regenen op Spa. Daarom kan niemand de snelste meer verbeteren. De Ferrari’s houden daarom de twee snelste tijden in deze 1e vrije training van de GP van België 2022. Al zullen Verstappen en Leclerc dit weekend meer naar de racesnelheid dan de kwalificatiesnelheid kijken.

1e vrije training van de GP van België 2022

  1. Carlos Sainz
  2. Charles Leclerc
  3. Max Verstappen
  4. George Russell
  5. Lance Stroll

Hoe laat begint F1 op Spa?

Vrijdag
1e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)