Nog meer dan bij andere weekenden, is de 1e vrije training extra belangrijk als er een weekend met een sprintrace is. De GP van Brazilië is zo’n weekend en later vandaag gaan de coureurs al kwalificeren. De teams moeten dus alles uit dit uur halen om de auto optimaal af te stellen.

Lewis Hamilton begint dit weekend al gelijk met een achterstand. Hij krijgt zijn vijfde interne verbrandinsmotor van dit seizoen, terwijl je er slechts drie mag gebruiken. Bij de eerste overtreding ontvang je een straf van 10 plaatsen, maar bij elke volgende motor krijg je slechts 5 plekken straf. De straf gaat in voor de race op zondag. Morgen kan de huidig wereldkampioen dus wel op de voorste startrij starten, maar zondag is P6 de hoogst haalbare startpositie.

Hamilton is ook niet blij met zijn auto op het circuit van Interlagos. Over de boordradio vraagt hij of zijn team een andere oplossing heeft voor de voorophanging. Zijn Mercedes stuitert nu nog te veel over het circuit, waardoor hij veel tijd verliest. Beide coureurs van Mercedes leggen veel ronden af en dat blijkt te lonen. De Mercedes lijkt aan het einde van het uur beter te werken en uiteindelijk rijdt Hamilton de snelste tijd.

De tijden zijn lastig te vergelijken, want de baan is beter ingereden aan het einde van de training. Op het moment dat Hamilton zijn snelste ronde rijdt, is Verstappen bezig met racesimulaties, waarin de tijden langzamer zijn. Het is nu dus nog gissen wie later vanavond het snelst is bij de kwalificatie.

Data en tijden van de GP van Brazilië 2021

Vrijdag 12 november 2021
Kwalificatie: 20:00 uur – 21:00 uur

Zaterdag 13 november 2021
2e vrije training: 16:00 uur – 17:00 uur
Sprint: 20:30 uur – 21:30 uur

Zondag 14 november 2021
Race: 18:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie