Het voorlaatste F1-weekend van 2022 is los! We zijn terug in Brazilië op het circuit Interlagos. De verwachting is dat Verstappen net als in Mexico zal domineren. Even leek het erop dat Nyck de Vries minuten zou maken op de baan. Hij zou Lando Norris vervangen die zich op donderdag niet lekker voelde, maar de Brit is vandaag gewoon weer van de partij.

Ondanks verschillende weersvoorspellingen is het droog in São Paulo. Max Verstappen zoekt tijdens het begin van de 1e vrije training meteen de grens op en gaat er ook overheen. Hij schiet even door in de vierde bocht. Dat is de plek waar Verstappen en Hamilton er in 2021 samen van af gingen. Even later laat Verstappen over de radio weten dat de auto totaal niet instuurt.

Welke teams doen het goed op Interlagos?

Het is nog wat te vroeg om te zeggen wie de beste kaarten heeft in Brazilië. Gelukkig komen we vandaag nog het antwoord op die vraag wanneer we vanavond gaan kwalificeren. In de eerste vrije training doet Red Bull het qua rondetijden het beste op de harde. Verstappen en Pérez zijn sneller dan iedereen op mediums, behalve Bottas.

Wanneer we overgaan naar de zachte band is Red Bull wederom de baas. Ook op dit rubber is Verstappen niet blij met zijn auto die volgens hem nog steeds niet instuurt. In elke bocht doet de RB18 niet wat Verstappen wil, behalve bocht 6 en 7. Dat zijn twee snelle bochten naar rechts die je kunt zien als een bocht.

Het is voor de Nederlander te hopen dat zijn team dit voor de kwalificatie kan verhelpen. Afgaand van de eerste training kunnen we zeggen dat de eerste en derde sector voor Red Bull is. Dit komt door de rechte stukken en hoge topsnelheid van de auto. In de tweede sector is Ferrari het beste. Dit is het technische, bochtige gedeelte van de baan. Daar winnen ze genoeg tijd om de Red Bull’s te splitten. Pérez is de snelste gevolgd door Leclerc op 0,004 seconde en Verstappen op 0,008 seconde.

1e vrije training van de GP van Brazilië 2022

  1. Sergio Pérez
  2. Charels Leclerc
  3. Max Verstappen
  4. Carlos Sainz
  5. Lewis Hamilton

Hoe laat begint F1 op Interlagos?

Vrijdag
Kwalificatie: 20:00 uur – 21:00 uur

Zaterdag
2e vrije training: 16:30 uur – 17:30 uur
Sprintrace: 20:30 uur – 21:30 uur

Zondag
Race: 19:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie