Als de training in Groot-Brittannië begint, wordt gelijk bekendgemaakt dat Nico Hülkenberg het stoeltje van de met COVID besmette Perez overneemt. Daarmee maakt de Duitser eindelijk een goede kans om het eerste F1-podium uit zijn carrière te pakken – de auto van Racing Point is immers lekker snel dit seizoen. Hij moet de eerste vrije training goed gebruiken om de auto te leren kennen. Voor nu pakt hij de zevende plaats in de training, terwijl zijn teamgenoot Lance Stroll de derde plek pakt.

Na een half uur wordt er al met de rode vlag gezwaaid, omdat een klapband van Giovinazzi voor veel rommel op de baan zorgt. Als de sessie weer verder gaat, hebben de coureurs nog 50 minuten in deze sessie. Voor Red Bull is dit ook een belangrijke training. Zij moeten leren rijden met de nieuwe onderdelen en onderdelencombinaties. Ze zijn nog druk aan het wisselen omdat de auto in de vorige GP’s niet zo goed presteerde als verwacht.

Eerst is Mercedes weer het snelst, maar even later lijkt Red Bull de zaakjes wat meer op orde te krijgen. Verstappen rijdt dan de snelste tijd en heeft een voorsprong van bijna een halve seconde op Hamilton. Vandaag is het echter wel een stuk warmer op de baan dan het zaterdag en zondag zal zijn. De koelere temperaturen werken juist weer in het voordeel van Mercedes, omdat hun aerodynamica daar beter op is afgestemd en ze minder last van koelingsproblemen krijgen. De snelle tijd van Verstappen is dus nog geen garantie voor een goed resultaat op zondag.

1e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2020

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Lance Stroll
04. Alexander Albon
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Groot-Brittannië 2020

Vrijdag 31 juli 2020
2e vrije training: 16:00 uur – 17:30 uur

Zaterdag 1 augustus 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 2 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)