Nog voor de lampen op groen gaan voor de 1e vrije training van de GP van Singapore 2022 trilt de F1-wereld op zijn grondvesten. Er gaat het gerucht rond dat Red Bull Racing vorig seizoen over de budget cap is heen gegaan. Wordt vervolgd… Laten we ons voor nu richten op de actie op de baan, nadat we Max Verstappen hebben gefeliciteerd met zijn 25e verjaardag. Wat worden ze snel groot hè.

In 2019 reed de Formule 1 voor het laatst in Singapore en dat was met de oude auto’s. De teams willen daarom veel tijd op de baan doorbrengen om data te verzamelen. Charles Leclerc kan hier niet echt over meepraten. Na een installatieronde komt de Monegask terug naar binnen door een remprobleem. Hierdoor verliest hij veel kostbare tijd. Ferrari ligt dus alweer achter op Red Bull.

Ondanks de drukte zijn er weinig noemenswaardige fouten. Alleen Lance Stroll heeft een flinke aanraking met de muur. In de snelste rechterbocht heeft hij last van onderstuur en de muur komt alsmaar dichterbij. Met het linkerachterwiel raakt de Canadees de muur, waardoor de band leegloopt. Hij parkeert zijn Aston Martin op de baan, wat een rode vlag veroorzaakt.

Verstappen heerst maar rijdt niet de snelste tijd

Verstappen rijdt van begin tot het eind de snelste tijden. Hij is gemiddeld ruim een seconde sneller dan de concurrentie. De Red Bull RB18 lijkt zich ook op het hobbelige stratencircuit in Singapore goed te gedragen. Op de zachte band is Hamilton 0,084 seconde sneller dan de Nederlander. Over één ronde doet de Mercedes dus leuk mee. Russell rijdt namelijk de vijfde tijd.

De voorspelling voor de training is dat het droog blijft. Morgenmiddag zal het wel regenen, maar verwachten we dat het droog is tijdens de F1-sessies. Wel lijkt er regen te komen tijdens de race op zondag, maar de voorspellingen veranderen met de minuut. We houden het voor je in de gaten.

1e vrije training van de GP van Singapore 2022

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Charles Leclerc
  4. Sergio Pérez
  5. George Russell

Hoe laat begint F1 in Singapore?

Vrijdag
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)