Als de 2e vrije training begint, is het 10 graden koeler dan bij de training van vanochtend. Dit betekent dat het nu ongeveer net zo warm is als het tijdens de kwalificatie en de race zal zijn. De tijden die de coureurs in deze sessie rijden, zijn daarom een stuk representatiever dan die van de 1e vrije training. Al moet je er rekening mee houden dat de teams nog druk zijn met het verzamelen van data en het afstellen van de auto’s.

De meeste coureurs beginnen deze training op de mediumbanden. De Mercedessen zijn dan allebei sneller dan Verstappen. Maar ook de twee Alpines zijn sneller dan Max, dus de auto lijkt minder goed te werken op deze koelere baan. Of misschien wil Red Bull nog niet echt hun ware snelheid wil laten zien.

Max Verstappen is het snelst in de racesimulaties

In het tweede deel van de training bereiden de coureurs zich voor op de race. Met meer brandstof aan boord rijden ze meerdere ronden achter elkaar. Zo kijken ze hoe de auto met meer gewicht en slijtende banden omgaat. Verstappen is in deze racesimulaties juist weer het snelst, al rijdt hij wel op de zachtere band.

Een voorzichtige voorspelling

Voorspellingen zijn onmogelijk, maar we doen een voorzichtige poging. Zoals het er in deze training naar uitziet, zal Hamilton het snelst zijn in de kwalificatie, terwijl Verstappen zondag de snellere auto zal hebben. Dat is het recept voor vuurwerk en een zenuwslopende race om de titel. Knip je nagels vandaag maar niet, je gaat ze nodig hebben.

Aan het eind van de training zien we nog een flinke crash. De vertrekkende Kimi Räikkönen verliest de achterkant van zijn Alfa Romeo in de bochtige laatste sector, waarbij zijn auto behoorlijk beschadigd raakt. De monteurs mogen dus nog even aan het werk vanavond.

2e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2021

01. Lewis Hamilton
02. Esteban Ocon
03. Valtteri Bottas
04. Max Verstappen
05. Sergio Pérez

Data en tijden van de GP van Abu Dhabi 2021

Zaterdag 11 december 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 12 december 2021
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie