In de eerste vrije training kon Max Verstappen rustig toekijken vanuit zijn pitbox. Hij stond zijn auto af aan Red Bull-talent Liam Lawson. En in de aanloop naar de tweede vrije training maakte Helmut Marko bekend dat Ricciardo terugkeert bij Red Bull in 2023. Zo komt het vorige teammaatje van Verstappen terug op het oude nest. Voor het zover is, stapt de Australiër dit weekend nog even, en voor het laatst, in de McLaren.

Zondag vindt de race op dezelfde tijd plaats als deze training, en daarom rijden de meeste coureurs veel rondes achter elkaar. Ze simuleren hiermee de bandenslijtage tijdens de echte race nu zo nauwkeurig mogelijk. De coureurs rijden veelal op de medium en de harde band. De reden? Het Yas Marina Circuit staat niet bekend om hoge bandenslijtage waardoor een één-stopstrategie mogelijk kan zijn.

Wie is het snelste over een ronde?

Verstappen is de eerste die overstapt op de zachte band en is daarmee een halve seconde sneller dan Leclerc op de mediums. Wel meldt Verstappen na dit rondje dat zijn rempedaal heel slecht voelt. Er zit dus werk aan de auto van de Nederlander. Na Max stappen de overige coureurs een voor een over op de zachte band.

De Mercedi maken net als in Brazilië een sterke indruk. De ontwikkeling van de W13 blijft onverminderd doorgaan. Herinner je je nog het moment dat ze stuiterend over de rechte stukken gingen? Van die auto lijkt niets meer over. We hadden het vooraf niet verwacht, maar nu moeten we toegeven dat Mercedes het Red Bull zo maar eens moeilijk kan gaan maken dit weekend. Maar kunnen ze Verstappen ook bijhouden? En wat doet de nasmaak van vorig jaar met Hamilton? En wat betekent het in de strijd om P2 tussen Pérez en Leclerc? Genoeg om naar uit te kijken dus.

2e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2022

  1. Max Verstappen
  2. George Russell
  3. Charles Leclerc
  4. Lewis Hamilton
  5. Sergio Pérez

Hoe laat begint F1 in Abu Dhabi?

Zaterdag
3e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)