Tijdens de eerste vrije training was Bottas iets sneller op een droge baan dan Verstappen. Vooral op de zachte banden was de Mercedes sneller dan de Red Bull. Bij de 2e vrije training van de GP van België 2021 is het nog steeds droog op Spa-Francorchamps. De coureurs hebben dus nog een sessie waarin ze op de slicks kunnen rijden.

Bij aanvang van de sessie zijn Hamilton en Bottas weer sneller dan Verstappen. Even later lijkt Verstappen nog iets meer snelheid te vinden. Hij verovert dan de snelste tijd, die hij behoudt totdat de teams overgaan naar de racesimulaties. Daarbij zijn de auto’s iets langzamer, waardoor de tijd van Verstappen niet meer verbeterd wordt.

Op de tv-uitzending laat Formule 1 weer een coole nieuwe camera zien. Bij Fernando Alonso zit een cameraatje in de helm, waardoor je mee kan rijden met hetzelfde zicht als de Spanjaar zelf heeft. Het geeft een uniek kijkje in de cockpit waarbij je uitstekend kunt zien hoe snel de auto over het circuit gaat.

De helmcam van Alonso

Leclerc en Verstappen rijden de muur in

Met nog iets minder dan een kwartier te gaan verschijnt er een rode vlag op de baan. Het is Charles Leclerc die de controle verliest over zijn Ferrari en zijn voorophanging eraf rijdt. De Ferrari moet opgeruimd worden en daarom is er een onderbreking.

De sessie duurt nog tien minuten als de lichten weer op groen gaan. Dan is er ook nog een rode vlag in de laatste minuten. Dit keer is het Max Verstappen die de muur heeft geraakt bij Malmédy. Hij spint bij het uitkomen van de bocht, raakt de barrière en daardoor breekt de achterophanging af.

De crash van Verstappen

2e vrije training van de GP van België 2021

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Lewis Hamilton
04. Fernando Alonso
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van België 2021

Vrijdag 27 augustus 2021
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 28 augustus 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 29 augustus 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie