Gisteren was het niet heel spannend tijdens de kwalificatie, omdat Hamilton met een ruime voorsprong de snelste was. Na de kwalificatie werd het wel spannend in Brazilië. De FIA kwam er bij de inspectie van de auto’s achter dat de DRS van Hamilton niet legaal was, doordat deze te ver open ging. Daarop volgde een lang onderzoek waarvan de uitslag nog niet bekend is. Het zou goed mogelijk zijn dat Hamilton door de illegale DRS uitgesloten wordt van de kwalificatie en daardoor de sprintrace van achteraan het veld moet starten.

Max Verstappen moest zich ook melden bij de FIA. Na afloop van de kwalificatie nam hij een kijkje bij de Mercedes van Hamilton. Daarbij raakte hij de achtervleugel aan van zijn eigen auto en die van Lewis. Volgens de parc fermé-regels mogen de coureurs en teams niet meer aan de auto’s komen na een sessie, totdat deze geïnspecteerd zijn. Ook daar heeft de FIA nog geen besluit over genomen.

In deze 2e vrije training in Brazilië wacht iedereen met spanning op het besluit. De coureurs gaan ondertussen de baan op en richten zich voornamelijk op de racesimulaties. Daarbij zijn de gemiddelde tijden belangrijker dan de snelste tijden over één rondje. Daarbij zien de Red Bulls er sterker uit dan de Mercedessen van Hamilton en Bottas. Vanavond kunnen we zien of Red Bull deze sterke vorm ook in de sprintrace doorzet. Maar eerst zullen we meer van de raceleiding horen.

2e vrije training van de GP van Brazilië 2021

01. Fernando Alonso
02. Max Verstappen
03. Esteban Ocon
04. Valtteri Bottas
05. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Brazilië 2021

Zaterdag 13 november 2021
Sprint: 20:30 uur – 21:30 uur

Zondag 14 november 2021
Race: 18:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie