Tijdens de 2e vrije training van de GP van Italië is Verstappen naarstig op zoek naar de laatste paar milliseconden. Niemand gaat wijder door de Parabolica-bocht, waar de FIA dit weekend extra streng controleert. Hopelijk weet hij de auto goed binnen de grenzen te houden, anders riskeert hij een ongeldige rondetijd. In de kwalificatie kan dat voor problemen zorgen. Meerdere coureurs gaan zo hier en daar over de lijn en moeten hun tijd wegstrepen.

Bij Ferrari zijn de coureurs zoals verwacht niet heel blij. ‘Het is een goede training voor de kwalificatie, maar het wordt een ramp’, vertelt Leclerc over de boordradio tegen zijn team. Leclerc blijft in de middenmoot, met Vettel een paar plekjes onder hem. Is Charles ineens veel sneller geworden, of heeft Vettel er écht geen zin meer in? Het lijkt de Duitse kampioen in ieder geval weinig te doen.

Verder gebeurt er in de 2e vrije training van de GP van Italië zo weinig dat het gesprek van Jenson Button en David Croft al snel gaat over hun favoriete pizza’s. De aanleiding is uiteraard de pizzahelm van Lando Norris. De McLaren-rijder krijgt trouwens te maken met motorproblemen en moet de pits in. Redelijk uitzonderlijk is dat oud-teamgenoot Gasly al vrij snel een betere tijd neerzet dan Verstappen.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan komt Vettel achterstevoren te staan op de baan. Hij toucheert de muur met zijn achterspoiler, maar de schade valt mee. Vettel meldt op de radio dat zijn banden een platte plek hebben, maar dat het allemaal meevalt. Uiteindelijk schiet Leclerc na dezelfde bocht van de baan. Hij gaat flink door de grindbak, maar ook hier valt de schade mee.

McLaren verhelpt de motorproblemen van Norris, waardoor de coureur in de laatste tien minuten nog naar de derde plaats kan schieten, nog geen seconde onder Hamilton. Wat dit allemaal zegt over de race? Zoals je inmiddels wel weet: niet heel veel. Al mag je er sowieso van uitgaan dat je beter je geld op Mercedes kunt zetten dan op de thuisracers van Ferrari. We laten ons graag verrassen. Morgen de derde training en de kwalificatie.

2e vrije training van de GP van Italië 2020

01. Hamilton
02. Bottas
03. Norris
04. Gasly
05. Verstappen

Data en tijden van de GP van Italië 2020

Zaterdag 5 september 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 6 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)